lørdag 8. desember 2007

Brukbar 1.dag i Nordneshallen

Klokken 09.oo møter 9 relativt trøtte knarvikspillere opp til første dag i NFF-serien. Den kriblende magefølelsen var så absolutt til stede. Litt fordi dette er første gang alle spillerene samles og litt fordi dagens første motstandere er Hajduk Split. Robert Hisdals gutter er av mange tippet som avdelingsvinner i Vest-Norge, mens vi ikke riktig helt vet hvor vi står i forhold til de andre lagene.

Knarvik Futsal - Hajduk Bergen 1-4

Målskårere: 1-0 Eirik Mella 3min, 2-0 Håvard Berger4min, 3-0 Tomas 8min, 4-0 Olav Gisle Tveiten 19min, 4-1 Eirik Skåtøy 27min.

Vi starter med Steffen - Varg - Bjørnar - Thor og Sellevoll . Etter 30 sekund medlitt ta og føle på fotball får Hajduk en tidlig scoring. Rot i organiseringen fører til at vi ligger under mot kanskje Norges mest kyniske lag. Vi kommer oss aldri helt etter denne marerittstarten og Hajduk kontrer inn nok et mål, 0-2. Etter dette er spillet fortsatt preget av stress, kaos og lite gjennomtenkte avgjørelser. Hajduk er ikke overlegne spillemessig, men er vesentlig mye smartere enn oss. De ligger bakpå, triller ball og venter på at ivrige knarvikspillereskal gjøre en feil. Og det er nettopp det vi gjør og det står 0-3. Hajduk er ekstemt dyktige og effektive.
Etter littalvorsprat i pausen kommer vi oss litt. Vi spiller smartere og klarer å produsere noen farligheter. Likevel er det Hajduk som går opp 0-4. Kampen er punktert og skuldrene våres senkes noen centimeter. Thomas sender en nydelig stikker gjennom to Hajdukforsvarere der Eirik er på et smart løp. Eirik runder keeper og setter ballen idet tomme målet. 1-4.
En fattig trøst på en begredlig debut av Knarvik futsal. Kampen ender 1-4.

Vi depper litt etter den første kampen, men trøster oss med at Hajduk tross alt er en av storfavorittene til å vinne avdelingen.

Kamp 2: Knarvik Futsal - Bergen Futsal 4-4

Etter an alvorsprati garderoben og tilvenning av mange nye regler begynner vi å bli varm i trøyene. Vi klarer å roe ned spillet og er mer tolmodige. Før kampen har vi hatt fokus på å ikke gi Bergens stjernespiller Ali Darisiro rom å boltre seg i. Etter å ha sett Bergen effektivt Krohnsminde 4-1 bet vi oss merke av at så og si alt av pasninger skal innom og styres av Ali. Det er ikke tilfeldig at Ali var delaktig i alle mål som Krohnsminde måtte hente ut av nettet.

Vi får en kanonstart og får en tidlig 1-0 ledelse. ( må ha hjelp til å få bekretfet korrekte målscorere denne kampen). Plutselig spiller vi futsal av det kaliber vi vet bor i oss. Annført av en sprudlende Sellevoll som i denne kampen er flyttet bak, spiller vi til tider ut Bergen Futsal.
Så skjer det som ofte skjer når vi ikke følger mann, Ali får stå helt alene foran Steffen, og den tidligere landslagsprofilen gjør ingen feil og netter til 1-1. Vi blir preget av det røde 1-tallet på lystavla, og begynner å stresse litt. På slutten av omgangen står steffen 5-6 meter utforbi egen målgård og en årvåken Bergen keeper lobber elegant inn 2-1. Vi svarer midlertidig raskt og putter vakkert inn 2-2 etter scoring av Spurkeland. Vi har spilt på oss selvtillit og ser at slett ikke er umulig å ta skalpen til et meget godt Bergen futsal. Eirik prøver med to harde tåskudd tett etterfulg av hverandre. Bergens keeper redder mesterlig begge to. Men det skulle ikke gå lang tid før vi tar ledelsen 3-2.

Publikum er vitne til en svært underholdende og fartsfylt kamp. De ser et Knarvik Futsal som virkelig viser at de har noe i denne serien å gjøre. Bergen får feil tildelt ethjørnespark. Inne i felte begynner Ali å trylle. Han slår en tunell på Bjørnar og netter inn 3-3. Det er fortsatt tid igjen og vi mister ikke roen vi har hatt i store deler av kampen. Vi venter på muligheten og er lynkjapt fremme da Bergen begår en feil. Spurkeland er gjennom og scorer vakkert 4-3. Jubelen er elektrisk på Knarvikbenken. Det er mindre enn to minutt igjen på lystavla og nervøsiteten begynner å komme. En ny tellefeil og en tro kopi av situasjonen som førte til 1-1 målet intreffer. Alex og Thor misforstår hverandre og Ali får stå helt alene uten en spiller i nærheten. Lekkert hæler han inn 4-4 ca minuttet før full tid. Like før slutt blir Thor spilt lekkert gjennom og alle på benken ser for seg en orgasmisk seier like førslutt. En litt uheldig touch av spurken gjør at han kommer til forspiss vinkel og det ender i ingenting og 4-4 i en særdeles underholdende kamp.
Vi må inrømme atdet føltes litt som et tap, men velger å fokusere på at vi hever oss 9 hakk fra Hajdukkampen og gjør en solid kamp.

Få hadde nok regnet med at Bergen skulle gå på poengtap her.

Kamp 3: Krohnsminde Futsal - Knarvik Futsal 1-3

Dette var en kamp vi har både gledet og gruet oss til. Hver torsdag møter deler av knarvik futsal til treningskamper i racketsenteret. Vi føler i den siste tiden at vi har hatt brukbar kontroll på Krohnsminde. På bakgrunn av dette er det flere som har tenkt det her viskal kunne hente poeng. Vi er fullstendig klar over at det ikke ikke blir noen lett kamp men følelsen av at her blir det 3 poeng ligger der, noe som ofte kan vise seg å være farlig. Et tap her vil føre til noen kjedelige tordager fremover samt noen fryktlige lørdagstimer. Vi trenger 3 poeng i denne kampen. Krohnsminde stiller med en del forsterkninger som ikke har vert å se på torsdagstreningene og det går rykter om skuddfoten til Thorbjørn Kjærgård.

Etter en forsiktig innledning av kampen uten de store sjansene til noen av lagene er det vi som har ballen mest. Det har allerede gått 8 min og vi skaper sværtlite. Det er ikke lett å komme gjennom et kompakt Krohnsminde. Til slutt får vi den viktige 1-0 scoringen. Sellevoll sender en flott pasning fra 15 meter mot Eirik som står oglurer foran mål. Med låret prøver han å styre passningen mot mål. Borris må gi en retur og Eirik har en greijobb med å sette returen over en liggende keeper. Vi tar over kampen og klarer og gå opp i 2-0 etter en vakker kontring og strålende avslutning av Varg oppe i nett taket fra skrå vinkel. Vi føler at 3 poeng er iboks. Så kommer den følelsen vi snakket om før kampen. Vi føler vi er et hakk bedre en krohnsminde og begynner å gjøre horrible feil. Krohnsminde putter etter et skudd av Luiz. Nå er det kaos i Knarviklaget. Krohnsminde skaper sjanse på sjanse og vi klarer ikke holde på ballen mer enn 3-4 trekk. på det værste var ballen på innsiden av stolpen, men triller heldigvis i vår favør. En Bjørnar med fortsatt mye energi utnytter en feil i krohnsmindes forsvar, stjerler ballen og setter ballen enkelt i det timme målet fra 12 meter. 3-1, DEILIG! Nå er luften fullstendig ute av Krohnsminde og vi tar 3 poeng i en kamp som ble mye mer spennende enn vi hadde håpet på.

Alt i alt må vi si oss brukbart fornøyd med 4 poeng på 3 kamper der vi møter Hajduk og Bergen som regnesfor å være i norgestoppen. Vi ligger på en 5 plass etter dag 1, med lik poeng som Bergenhus på 2. plass. Det skal presiseres at vi er et av få lag som har spilt 3 kamper og det forstatt noen lag som ikke har spilt sine første kamper. En strategisk Robert Hisdal har våget seg fremåp med å si at 19 poeng skal holde til en plass i topp 4. Stemmer dette er vi 15 poeng unna etter dag 1.


- Admin -

Ingen kommentarer: